We trainen met veel plezier

Slider

Een frisse wind

Er waaide letterlijk een frisse wind door de JO15-4. In een nieuwe competitie, en waar het stof eindelijk een beetje neer begint te dalen na wat hectische weken, was daar na een uitstel van 2 weken de 1e wedstrijd in de nieuwe competitie. De JO15-4 heeft in haar 1e deel van de competitie laten zien dat het echt wel de capaciteiten bezit om goed voor de dag te komen, maar vaak ging het mis omdat de tegenstanders te vaak fysiek te sterk waren.

Tijdens de geïmproviseerde warming up, liep tegenstander Olympia, gniffelend langs. Haha, allemaal kleintjes…  Zij hadden immers hun 1e wedstrijd ruim gewonnen, en dachten dus vandaag ook “deze kleintjes” wel even te overlopen. Door nogal wat omstandigheden van verschillende aard, konden er vandaag 12 starten aan de wedstrijd. Keeper Maxim werd in de winterstop vastgelegd na nogal wat stevige onderhandelingen met buurman VEP. Hij liet vandaag zien een ware aanwinst te zijn voor het team.  Op aanraden van leider Jeroen werd er gekozen om eerst tegen de nogal stevig waaiende wind in te gaan spelen. De boodschap die werd meegegeven was vooral, niet de lange bal spelen en het spel “laag te houden”.

Olympia had het voordeel dus van de wind mee. Dat dit niet altijd een voordeel is, bleek al snel. Als je niet goed met de omstandigheden rekening houdt, is het zelfs een nadeel. Al snel kon Maxim redelijk veel ballen in zijn eigen 16 oprapen omdat deze allemaal veel te hard waren voor de aanvaller van de tegenpartij. Wij moesten inderdaad rustig van achteruit opbouwen. Dit kunnen de mannen van de JO15-4 goed, en legde de ploeg in de 1e helft duidelijk geen “windeieren”. Rick die zijn draai goed begint te vinden op de linksback, speelde alsof hij dit al jaren deed.  Finn en Timon bewaakten het centrum, terwijl Simon iets wat leek op een muur aan de rechterkant had opgebouwd. Achterin zat het “wind en water dicht”. Na wat aftasten ging uiteindelijk het gas erop bij de JO15-4.

Na een prima aanval kreeg Quinn de bal voor zijn voeten en kon zo gemakkelijk het 1e doelpunt maken. Milan kon na een prachtige actie en dito voorzet van dichtbij de 2e binnen tikken. Olympia was niet bij machte om iets terug te doen. Als zij dan eens voor Maxim verschenen, dan was had hij een prima redding. Een keer was hij de inzet te machtig maar gelukkig werd het doelpunt vanuit een buitenspelpositie gescoord. Quinn bracht net voor rust de marge naar 3. 

Na de rust hadden wij het voordeel van de wind mee. Waar Olympia voor de rust dit voordeel niet kon uitbuiten, deed Sportlust dat wel. Kans op kans werd er gecreëerd, maar niet gescoord. Uiteindelijk kon Isaac eindelijk weer eens persoonlijke juichen. Hij kon na goed doorgaan de 4e goal maken. Olympia leek in deze fase eindelijk wakker te worden en kwamen met meer en meer mensen richting onze helft. Maxim had steeds het goede antwoord. Hij kon echter niet voorkomen dat de spits toch een keer ontsnapte aan de buitenspelval, en de 1-4 kon aan tekenen.

Even keken de mannen van de JO15-4 elkaar aan, het zal toch niet weer gaan gebeuren, net als in de 1e seizoenshelft, dat we dit nog gaan weggeven…Gelukkig had Quinn op het juiste moment zijn vizier weer schoon geblazen, en zette de 1-5 op het bord. Timon, licht geblesseerd, werd uit voorzorg maar in de spits gezet, en liet een buitenkansje om te scoren iet na. Met een ouderwets puntertje bracht hij de stand naar 1-6. Ook Ayoub deed nog een duit in het zakje en schoof de 1-7 binnen. Het slotakkoord was weer voor Quinn die zijn 4e van de dag kon maken. De scheidsrechter floot voor het einde. Daar waar bij ons de teller op 1-8 stond, had de scheidsrechter tot ieders verbazing 1-9 staan. Omdat wij als Sportlusters de naam hebben, dat de scheidsrechter altijd gelijk heeft, gingen wij niet tegen zijn beslissing in.

De JO15-4 heeft vandaag laten zien dat het verschrikkelijk veel potentie heeft, dat ze in deze competitie bovenin gaan meedoen om de knikkers…