We trainen met veel plezier

Slider

Snel vergeten

Nadat vorige week de storm  op zaterdagavond al begon te luwen, lijkt de JO15-4 nog steeds niet in rustig vaarwater te zitten. Met het komen en gaan van teamleden, een keepersprobleem omdat er geen keeper is, keepersproblemen omdat we 3 keepers hebben, lijkt het af en toe net goede tijden, slechte tijden. Gelukkig heeft dit vooralsnog geen invloed op het resultaat. Na de makkelijk gewonnen wedstrijd vorige week, en de wetenschap dat zij hadden gewonnen met ruime cijfers, van de tegenstander van vandaag leek er geen vuiltje aan de lucht. Na wat plooien te hebben glad gestreken, konden we toch om 11 uur aftrappen tegen Schoonhoven. De tegenstanders zijn over het algemeen  wat hetzelfde formaat als de tegenstanders in de najaars-competitie, maar kwalitatief beduidend minder.

Zo ook deze tegenstander. De wedstrijd begint voortvarend voor de thuisploeg. Binnen 15 minuten liggen de eerste 3 er al in. Quinn had ook zomaar 5 of 6 doelpunten kunnen maken in deze fase. Ook anderen hadden al kunnen scoren, maar het vizier stond niet op scherp. Eigenlijk was de wedstrijd al gespeeld voor de JO15-4. De tegenstander die hoogstwaarschijnlijk vaker in deze situatie heeft gezeten, bleef gewoon zijn best doen. Omdat de JO15-4 wat gas terug nam, konden de bezoekers toch een flink aantal keer in de buurt komen van keeper Maxim. Zonder kleerscheuren kwamen we uiteindelijk op het punt net voor de rust, waarin een van de zeldzame goed aanvallen werd bekroond met een doelpunt. Milan kon de voorzet van Isaac prachtig uit de draai binnenschieten.

In de rust werden er goede afspraken gemaakt, maar met zo weinig tegenstand, is het blijkbaar heel moeilijk voetballen. Milan Rijneveld kon gelukkig aanschuiven na zijn eigen wedstrijd, en op die manier weer 11 man in het veld te krijgen. Ook hij kon het niveau niet omhoog krijgen. De wedstrijd kabbelde een beetje verder. Hier en daar werden we wakker geschud om direct weer in te dommelen.

Toen tien minuten voor tijd schoonhoven de 4-1 op het bord kon zetten, schrokken we echt wakker. Quinn besloot dat het tijd was om zijn 4e te maken. Als hij voor elke keer dat hij 3x scoort de wedstrijdbal mee naar huis mocht nemen, zal aan het einde van het seizoen een vrachtauto voor de deur staan bij huize Kastelein, om alle ballen in een keer af te leveren. Ook zouden zij dan waarschijnlijk moeten gaan uitkijken of om groter te gaan wonen, of een van de 2 andere kinderen bij de buren te gaan stallen. Timon tekende voor het slotakkoord. Hij kon in zijn eentje zo doorlopen. Met de 6-1 eindstand  doet vermoeden dat dit een goede wedstrijd was, maar niets is minder waar. Laten we deze maar snel vergeten, en alleen het resultaat koesteren. Vooralsnog staan we in de deze competitie fier bovenaan.