We trainen met veel plezier

Slider

Halve kracht

Winnen doe je met zijn allen, maar verliezen ook. Bergambacht kwam vandaag naar Woerden met heel veel respect en ontzag voor de koploper, Sportlust JO15-4. De trotse koploper mocht op veld 1 de koppositie verdedigen. Er werd echter vooraf al gewaarschuwd dat men het wel serieus moest aanpakken, en dat de enige die de heren van het kampioenschap kan afhouden is de JO15-4 zelf was. Ondanks de waarschuwingen, liepen we toch in deze val. Na een kleine 10 minuten stond er echt 2-0 op het scorebord. Het ging eigenlijk veel te makkelijk. Het had zomaar al 5-0 kunnen zijn. Het scenario waar we vooraf zo voor waarschuwden. We gingen terug naar "halve kracht".

Een groot compliment moeten we ook maken naar de tegenstander. Waar wij nog wel eens de neiging hebben om met 2-0 achter tegen de koploper na 10 minuten het hoofd in de schoot te werpen en de einduitslag dan 7, 8 of 9 -0 wordt, gaven zij niet op. Heel gestaag knokten zij zich in de wedstrijd en verrassend genoeg stond het bij de rust ineens 2-2. Ook de waarschuwing in de rust kon het tij niet keren. Wat we ook probeerden, het was gewoon niet goed genoeg om de blauwe muur te slopen. Bergambacht beperkte zich tot verdedigen en af en toe een lange bal naar voren om maar even van de druk aft e zijn.

Uit een van die sporadische ballen kon de spits van de tegenpartij ook nog eens de 2-3 scoren. Wat we ook probeerden het lukte gewoon niet. Met de staart tussen de benen dropen we af naar de kleedkamer. Er werd bij vlagen echt wel goed gevoetbald echter te veel op “halve kracht”. Als je kampioen wil worden, moet je daar wel wat voor doen.  Laten we vooral de rust bewaren en de resterende weken keihard werken met zijn allen voor een positief resultaat.