We trainen met veel plezier

Slider

Het geluk van een kampioen??

Na het debacle van vorige week tegen Bergambacht, mochten we vandaag aantreden tegen Olympia. Deze tegenstander was voor ons de 1e tegenstander in de nieuwe competitie. Het was eind januari een prettige tegenstander om tegen te starten. Na wat lastige weken kon de JO15-4 op volle oorlogssterkte aantreden. Gemakshalve laten we Boris even buiten beschouwing in deze.

Op het echte gras van veld 5, omdat we volgens insiders al 133.736.279.832 x achter elkaar op het hoofdveld hadden gespeeld, konden we laten zien dat we er zin in hadden. En dat de heren er zin in hadden bleek snel.  Vol overgave werd de tegenstander overlopen. Dit leek een niet zo leuke ochtend te worden voor onze gasten. Helaas zat daar binnen 5 minuten een kink in de kabel. Vanuit een buitenspelpositie kon de tegenstander alleen op Maxim af. Die had geen passend antwoord op de inzet van de rechterspits. Een beetje ongelukkig kwamen we dus op achterstand. Dit was een duidelijk tikkie wat hard aankwam. Als een zwalkende bokser op zoek naar de gong liep de JO15-4 over het veld. Gelukkig nam Finn het team op sleeptouw door op te stomen van achteruit en de bal van zeker een meter of 35 onderkant lat binnen te knallen. Dit gaf de ploeg de zo nodige “boost”.  We hervonden weer de geest en net voor de rust kon Maurits zijn doelpunt meepikken. Waar alles en iedereen de bal kwijt was, hield hij het hoofd koel en drukte van buiten de 16 meter de bal mooi af in een leeg doel.

In de rust werd duidelijk benadrukt dat het spel echt leuk was om te zien en dat we vooral lekker door moesten voetballen zo. Met hier een daar een beetje pech lukte het niet om definitief afstand te nemen. Olympia bleef een gevaarlijke ploeg in de tegenstoot. Uit een van deze sporadische aanvallen leek het noodlot toe te slaan. Maxim kon een schot van ver niet klemmen en twee Olympianen konden de bal binnenlopen. Gelukkig voor ons werd deze goal afgekeurd wegens buitenspel. Geen 2-2 dus, maar enkele minuten later wel 3-1 op het bord. Justin schoot op het doel en de keeper van de gasten maakte een foutje. Het zat nu juist weer even mee.

Dit was het moment dat Olympia ook een beetje het hoofd boog voor ons. Niet veel later kon Isaac de definitieve stoot uitdelen. Na een mooie aanval kon hij de keeper passeren. De uiteindelijk dik verdiende 4-1 stond op het bord, wat ook de eindstand zou worden. De JO15-4 heeft vandaag weer laten zien duidelijke kampioensaspiraties te hebben. De komende 2 wedstrijden winnen, dan zouden we een reuze stap kunnen zetten!!!