We trainen met veel plezier

Slider

Angstgegner

Angstgegner - (Du.) gevreesd tegenstander, opponent waarvoor men zo bang is dat men er dikwijls van verliest. Dit woord wordt in de Duitse sporttaal sedert 1945 gebruikt en wordt bij ons bijna uitsluitend door journalisten gehanteerd.

Dit is de term die misschien wel het beste past bij tegenstander Bergambacht. Nadat thuis al de punten werden ingeleverd na een 2-0 voorsprong (2-3), mochten we nu in en bij Bergambacht de dingen recht gaan zetten. Na net wat meer te hebben gezien van de prachtig groene omgeving dan dat initieel de bedoeling was, kwamen we toch nog net op tijd aan.

Voor de wedstrijd werd er duidelijk gemaakt dat we vooral niet in dezelfde val moesten lopen. De vader van Ayoub hield het na 15 minuten voor gezien als grensrechter na wat onvriendelijkheden en verwensingen van het thuispubliek. Na een helft stond er toch echt een verrassende 1-0 tussenstand op het bord. We waren er weer ingetrapt!! Speelden we dan zo slecht? Nee dat ook weer niet. Maar eerlijk is eerlijk, het was zeker niet de beste helft die we achter de rug hadden. In de rust konden we eigenlijk maar een ding doen, en onszelf een spiegel voorhouden. Voordat je wat over een ander zegt, kijk eerst in de spiegel en besef dat het bij jou begint.

De 2e helft was inderdaad beduidend veel beter dan de 1e. Met veel passie werd de aanval gezocht. En na een minuut of 10 was daar de beloning. Quinn haalde uit maar zijn schot werd door de keeper gekeerd. Gelukkig voor ons gaf hij daarmee een niet te missen kans voor Milan. Die aarzelde niet en schoot de bal een beetje onnodig kiezelhard in de touwen.

Dit werkte als een bevrijding voor de mannen. Aanval na aanval werd nu het doel van de thuisploeg bestookt. Keer op keer was het net niet. Dan stond de boomlange keeper weer in de weg, of weer een teen van een verdediger. Een paar minuten voor tijd kreeg Senne de bal van Quinn net over de middenlijn. Zijn 3 eerdere rushes naar voren stierven nog in schoonheid. Nu met de klok, die bijna het einde aangaf, ging hij weer rennen met de bal en deze keer met succes. Met een puntertje kon hij de bal achter de doelman werken. Dolblij vielen de roodwitten elkaar in de armen. Zou het dan nu wel lukken? Niet veel laten blies de scheidsrechter voor het laatst. De overwinning wad een feit. Na 6 wedstrijden staan we nog steeds bovenaan!!